CONSUMER INSIGHT CONSULTING – już ponad 9 LAT MINĘŁO
Szanowni Państwo,
Consumer Insight Consulting – już ponad 9 lat minęło od powstania naszej firmy. Przez ten czas nasza firma miała okazję przeprowadzić szkolenia i warsztaty z zakresu analizy sensorycznej, zarówno w Polsce jak i za granicą w tym w Grecji, Holandii i Niemczech. Gościliśmy zarówno w działach R&D, marketingu, działach jakości jak i wśród pracowników produkcyjnych. Współpracujemy z Kadrą Zarządzającą w ramach poprawy jakości produktu. Naszą wiedzą dzieliliśmy się zarówno na szkoleniach zamkniętych, jak i otwartych. Przez ten czas wiele się nauczyliśmy, rozwinęliśmy i ciągle mamy nadzieję, że będziemy dalej służyć Państwu swoją wiedzą, wsparciem i zaangażowaniem. To dla Państwa staramy się poszerzać naszą ofertą i zmieniać: https://consumer-insight.pl/
Mamy również ogromną nadzieję, że czas który spędzili Państwo z nami, zaowocował nowym spojrzeniem na pewne aspekty związane z analizą sensoryczną żywności i przydatną wiedzę, którą można w praktyczny sposób wykorzystać w pracy.
Jeszcze raz bardzo dziękujemy Wszystkim, którzy nam zaufali przez te ostatnie 9 lat i słowa uznania, które otrzymaliśmy: REFERENCJE
Dziękujemy szczególnie Wszystkim Naszym Klientom, którzy wrócili do nas po kolejne szkolenia :-). To daje ogromną satysfakcję i motywację do dalszej pracy.
Czekamy na Państwa na kolejnych szkoleniach.
Szczególnie zapraszamy na nasze top szkolenia i warsztaty:
Dziś, poza marką, liczy się sam produkt i jego jakość! Dlatego tak ważna jest wiedza na temat analizy sensorycznej i wykonania poprawnej oceny organoleptycznej, aby poprawnie wykonywać obiektywne oceny podczas opracowywania nowego produktu, w trakcie jego monitorowania na rynku celem zachowania jakości. Niezmiernie istotna jest to wiedza w branży spożywczej i kosmetycznej!
Na warsztatach sensorycznych „Podstawy analizy sensorycznej & weryfikacja wrażliwości sensorycznej” uczestnicy zdobędą podstawowe wiadomości z zakresu analizy sensorycznej, a także zostaną wprowadzeni w tajniki przeprowadzania poprawnej oceny organoleptycznej pod okiem doświadczonego sensoryka oraz będą mieli okazję uczestniczyć w przygotowanej profesjonalnie degustacji sensorycznej połączonej z obiektywną oceną organoleptyczną.
Niebywałym atutem warsztatów jest możliwość wzięcia udziału w profesjonalnych testach sensorycznych mających na celu weryfikację wrażliwości sensorycznej poszczególnych osób zakończonych indywidualną oceną wrażliwości sensorycznej, która zostanie przygotowana i przesłana po zajęciach.
Warsztaty sensoryczne prowadzone przez Consumer Insight Consulting to najlepszy wybór dla Państwa firmy!
Coraz więcej konsumentów zwraca uwagę na sam produkt, jego jakość, a także coraz częściej skład.
Czy podczas zakupów, czy jedzenia konsumenci zwracają uwagę na markę?
Tak, ale nie tylko. Oceniają oni także sam produkt: jego wygląd, zapach, smak, konsystencje, itd. Dlatego tak ważna jest wiedza na temat analizy sensorycznej, wykonania poprawnej oceny organoleptycznej, ale również zastosowania metod analizy sensorycznej w ocenie produktów żywnościowych. Niezmiernie istotna jest to wiedza w branży spożywczej!
Na szkoleniu sensorycznym II „Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w ocenie produktów żywnościowych” uczestnicy zdobędą wiedzę z zakresu zastosowania metod analizy sensorycznej w ocenie produktów żywnościowych.
W dzisiejszych czasach zmysły pełnią ogromną rolę przy wyborze produktów. Nie ma znaczenia, czy mówimy o papierowych ręcznikach kuchennych, czekoladkach, winie, zabawkach, czy luksusowym samochodzie. Wszędzie tam przy ich zakupie w dużej mierze kierujemy się naszymi zmysłami i to one podpowiadają nam najlepsze dla nas rozwiązania, szczególnie, gdy różnice między produktami są czasami bardzo subtelne.
Obecnie niezwykle ważne jest, by marka umiała tworzyć wokół siebie cały ekosystem wizualny wykorzystując odpowiednio potęgę zmysłów. Dzięki temu ma ona szansę na pozostanie na stałe w umyśle klienta, a to już ogromny sukces. Klient, który pozytywnie zapamięta daną markę, w przyszłości jest skłonny wybrać inne produkty przez nią oferowane, a przede wszystkim jest skłonny polecić ją dalej: swojej rodzinie, znajomym. A taka opinia zawsze jest na wagę złota.
Jesteśmy obdarzeni pięcioma zmysłami, którymi chłoniemy bodźce z otaczającego nas świata – zmysłem wzroku, słuchu, węchu, dotyku oraz smaku. Wszystkie te zmysły są niezwykle ważne w budowie właściwej percepcji marki, produktu lub usługi. Coraz więcej producentów zdaje sobie sprawę z potęgi jaką niesie ze sobą właśnie umiejętne skorzystanie z działań marketingowych, zakładających wywołanie u odbiorcy najwyższych doświadczeń zmysłowych. Działania te mają podnosić świadomość marki (firmy) oraz przywiązywać klienta do marki (firmy) na głębszym, emocjonalnym poziomie.
Branding emocjonalny to praktyka budowania marek, która w sposób bezpośredni odwołuje się do stanu emocjonalnego, potrzeb i aspiracji konsumenta. Ma on za zadanie w sposób skuteczny wywołać u konsumenta silną reakcję emocjonalną. Reakcja ta ma spowodować chęć posiadania reklamowanej marki (lub produktu). Zachcianki tej nie można w pełni zracjonalizować. Warto zauważyć, że marki emocjonalne mają znaczący wpływ, gdy konsument doświadcza silnego i trwałego przywiązania do marki. Jest to stan porównywalny z uczuciem więzi, towarzystwa lub miłości. Taką potęgę i przewagę dają markom wykorzystane umiejętnie ludzkie zmysły.
A czy Ty wiesz czym jest marketing sensoryczny? Czy Twoja firma korzysta z potęgi zmysłów? Czy wiesz jak robią to najlepsi?
Zdjęcie: www.unsplash.com